VVD Leiden wil regels voor rederijen

Het moet maar eens afgelopen zijn met het geruzie op het water in Leiden. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy die dat wil afdwingen met regels waar iedereen die rondvaarten in Leiden verzorgt zich aan moet houden: “Het wordt hoog tijd dat we rust brengen op het Leidse water.” In zo’n rondvaartverordening staan dan duidelijk de rechten en plichten voor alle rederijen. Daarbij maakt het dan niet uit of het bedrijven zijn of stichtingen die de rondvaarten verzorgen. In zo’n op te stellen verordening kan de gemeente dan bijvoorbeeld ook opnemen dat delen van het water gedurende een aantal dagen per jaar kunnen worden afgesloten. Daarmee zou er dan ook een einde komen aan de steeds terugkerende discussies tussen rederijen en gemeente over de afsluiting van de Nieuwe Rijn tijdens evenementen.

Audiofragment: Paul Laudy ziet inmiddels geen andere mogelijkheid meer om de ruzie op het water te beslechten dan een verordening waarin duidelijk wordt opgenomen waar iedereen zich aan moet houden.

Inmiddels hebben verschillende reders uit Leiden zich al positief uitgelaten over de plannen van de VVD. Paul Groenen van Rederij Rembrandt en Sjaak Veringa van Rederij Oude Rijn voelen wel voor regulering. Ook  Daaf Sloos van de Stichting de Leidse Rederij ziet dat wel zitten: “Laat maar komen zo’n verordening”.

Leiden Rederijen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×