Studiogast bij Cultuur071 op 11 mei: Guido Winkler van IS Project. (Foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071: het is wat het is

Guido Winkler is medeoprichter van IS-projects in Leiden. De letters  IS staan voor heel veel. Het is wat het is, zo omschrijft Guido het zelf die zaterdag 11 mei studiogast was in Cultuur071. Voorstellingsloze kunst is zijn passie en werk. Dat is beslist geen kunst die niks voorstelt, maar wel moeilijk te omschrijven op de radio. Zijn eigen werk hangt voornamelijk in het buitenland: Parijs, Los Angelos, Berlijn. Maar in zijn eigen woonhuis exposeert Guido kunst van anderen. Elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is de galerie open aan de 3 Oktoberstraat 16a, wie liever op een ander moment komt moet even contact opnemen via www.guidowinkler.blogspot.nl.

Audiofragment: Cultuur071 met onder andere orgelman Bert Bezem en studiogast Guido Winkler

Van een heel ander kaliber was de orgelman die aanschoof in de studio: Bert Schoonderwoerd den Bezemer, kortweg Bert Bezem genoemd. “Zo neem ik meestal de telefoon op, mijn volledige naam is toch te lang, dat onthoudt niemand.” Bert draait al veertig jaar aan het orgel, maar heeft er sinds de invoering van de euro een bijbaan bij. Je kan er niet meer van leven, stelt Bert, maar het orgel zegt hij nooit vaarwel. In de Hooglandse kerk werd zaterdag 11 mei de 15e draaiorgeldag gehouden.

Cultuur071 keek met Nelleke van Varick en Herman Scholten vooruit naar de nieuwe tentoonstelling van de stichting Beelden in Leiden die 30 mei wordt geopend. Dit jaar biedt de tentoonstelling speciaal een podium voor jong talent.  Kijk voor meer informatie op www.beeldeninleiden.nl.
Diana van den Driessche had een week vol Veenfabriek achter de rug en raadt iedereen aan naar de voorstelling Arianna te gaan op het parkeerterrein aan de Haagweg. De voorstelling is voortgekomen uit een operalied over liefdesverdriet van een jong meisje. De rest van de opera is verloren gegaan, maar voor regisseur Lizzy Timmers was dit juist de aanleiding haar eigen verhaal erom heen op te bouwen. Afgelopen week al een voorafje in de zogenaamde Veenproef. Vanaf 21 mei te zien tijdens de Signatures Cultuurweken in Leiden. Kijk op www.veenfabriek.nl voor informatie over data, reserveringen, etc.
Peter Visser had als vanouds een hele reeks muziektips meegenomen, maar kwam eerst nog even terug op het optreden van Qeaux Qeaux Joans in Q-Bus. Ze komt vast nog wel eens terug en dan zal Peter Visser haar vast weer van harte aanbevelen. Kijk op www.muziekgezien.blogspot.nl of volg Peter op Twitter via @muziekgezien. Hij twittert elke dag rond het middaguur het live aanbod in Leiden. Voor de playlist van deze uitzending op spotify, klik hier.

Luister volgende week zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur weer naar Cultuur071 op 93.7 FM (Sleutelstad FM). Voor nieuws, achtergronden en veel tips over het culturele leven in Leiden en omstreken in de meest brede zin van het woord.

 

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×