In juli of september gaat de eerste paal de grond in voor de studentencampus De Leidse Schans. (Afbeelding: Vorm BV).

Groen licht voor studentencampus De Leidse Schans

Met een paar maanden vertraging gaat binnenkort de bouw van start van De Leidse Schans. De ontwikkelingscombinatie Ballast Nedam, Syntrus Achmea Vastgoed, DUWO en VORM Ontwikkeling zette het project eind vorig jaar in de ijskast toen uit het Woonakkoord van het kabinet bleek dat de realisatie ervan niet langer rendabel was.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de naderende start van de bouw van de studentencampus.

Regeringspartijen VVD en PvdA spraken af het puntensysteem voor woningwaardering te vereenvoudigen. Voortaan mocht de maximale huur niet hoger zijn dan 4,5% van de WOZ-waarde van een gebouw. Bij goedkope starters- en studentenwoningen bleek de huur daardoor té laag te worden.

Inmiddels is het Woonakkoord – eerder dit jaar – aangepast en hebben ontwikkelaars er weer voldoende vertrouwen in dat de uitwerking van het herziene akkoord voldoende houvast geeft om te investeren in studentenhuisvesting.

Morgen dient er nog wel een zaak bij de Raad van State. Twee partijen maken bezwaar tegen de bouw van de studentencampus. Een particulier die overlast vreest en de Ondernemersvereniging Lammenschansweg Kanaalpark. De ondernemers willen dat de gemeente meer detailhandel gaat toestaan in het gebied. De gemeente is niet van plan om de ondernemers daarin tegemoet te komen, maar wethouder Van Woensel hoopt dat de ondernemersvereniging hun bezwaar alsnog op het laatste moment zal intrekken. Als ze dat doen start de bouw in juli, anders wordt het pas na de bouwvak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×