Lezing Pieter Maessen in RAP: Wat is Leiden zonder Randstad?

“Nederland heeft goud in handen met de metropool Randstad,” stelt publicist Pieter Maessen. “Maar we doen er te weinig mee.” Hij schreef er een boek over ‘De Poldermetropool. Wat iedereen moet weten over de Randstad’ en donderdag 23 mei geeft Pieter Maessen een lezing in het RAP Architectuurcentrum om de discussie aan te zwengelen.

De Randstad wordt vaak gezien als het economisch en bestuurlijk hart van Nederland. Gevormd rondom de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Leiden ligt daar middenin, geflankeerd door het Groene Hart. Maar hoe zit de Randstad precies in elkaar? Wat betekent de Randstad voor de Nederlander en de economie van het land? Maessen geeft tekst en uitleg. Maar het is geen avond om alleen te komen luisteren. Pieter Maessen wil in discussie met inwoners van Leiden. Want wat heeft Leiden met de Randstad? Hoe moet de Randstad zich verder ontwikkelen? Wil je meedenken en meepraten, kom naar het RAP.

Pieter Maessen was journalist bij Het Parool en NRC Handelsblad en woordvoerder en communicatiemanager bij de ministeries van Defensie en VROM. Hij is nu zelfstandig adviseur en heeft zich gespecialiseerd in de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de Randstad.

De lezing begint om 20.00 uur, zaal gaat open om 19.30 uur. RAP Architectuurcentrum zit aan Nieuwstraat 33 in Leiden. Toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.rapsite.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×