Leidse Roelof van Laar de Kamer in

Ex-gemeenteraadslid Roelof van Laar (PvdA) is vandaag beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Hij vervangt Lea Bouwmeester, die met zwangerschapsverlof een tijdje uit de running is. Bij haar terugkomst blijft Van Laar in de Kamer, want dan vervangt hij Pierre Heijnen, die per september aan de slag gaat als bestuursvoorzitter bij het ROC Mondriaan in Den Haag. De Leidenaar zat van 2006 tot 2012 (met onderbreking van een jaar) in de gemeenteraad van de Sleutelstad. Daarnaast was hij sinds directeur van de stichting Stop Kindermisbruik. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van september 2012 kwam hij op de 43e van de PvdA niet de Kamer in, maar inmiddels is hij dat dus wel.

 Roelof van Laar is niet de enige Leidenaar in de Kamer. Ook PvdA-leider Diederik Samsom, oud-gemeenteraadslid Paul van Meenen (D66) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) zijn woonachtig in de sleutelstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×