GroenLinks-meldpunt voor klachten bij aanvraag uitkeringen

GroenLinks heeft een meldpunt opgericht voor mensen die slecht worden behandeld bij het uitlenen van een uitkering. De aanleiding hiervoor was een aantal mailtjes die GroenLinks binnenkreeg met klachten over de aanvraagprocedure. Zo waren er gevallen dat mensen eerst een sollicitatiecursus moeten volgen, voordat ze een uitkering kunnen aanvragen. Maar juist degene die een uitkering nodig hebben, zijn ten einde raad en hebben zo snel mogelijk geld nodig. GroenLinks zal alle klachten en opmerkingen doorsturen naar het college.

Audiofragment: GroenLinks raadslid Jan-Thijs Nieborg vertelt in de nieuwsuitzening Nieuws071 over het meldpunt. 

 

Het meldpunt zal minstens drie weken bovenaan de website van GroenLinks Leiden staan. Daarna zal het een vast plekje krijgen en kunnen mensen klachten blijven doorgeven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×