Wethouder van Woensel reikte de Gouden Speld uit aan Frans Dekker die na 13 jaar afscheid neemt als directeur Vastgoed van de Universiteit Leiden. Dekker gaat met pensioen. (Foto: Chris de Waard).

Gouden Speld gemeente Leiden voor Frans Dekker

Vertrekkend directeur Vastgoed van de Universiteit Leiden ontvangt de Gouden Speld voor Externe Relaties van de gemeente Leiden. De onderscheiding is hem toegekend op grond van zijn grote en langdurige verdiensten voor de stad Leiden. Frans Dekker neemt na 13 jaar afscheid als directeur van het Expertisecentrum Vastgoed aan de Universiteit Leiden. Wethouder Pieter van Woensel reikte de speld vanmiddag uit in de Faculty Club bij het Academiegebouw aan het Rapenburg.

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de afscheidsreceptie van Dekker en sprak achtereenvolgens met wethouder Van Woensel, Frank Dekker en de nieuwe directeur Vastgoed Michel Leenders.

Frans Dekker was de afgelopen jaren een belangrijke motor en voorvechter van de gebiedsontwikkeling in en rond het BioScience Park Leiden. Hij heeft daarmee in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van het park tot een kenniscluster van internationale betekenis en tot één van de pijlers van de Leidse economie.

Ook speelde Dekker een belangrijke rol bij de restauratie van enkele beeldbepalende en monumentale gebouwen zoals Het Academiegebouw, het Kamerlingh Onnes Gebouw en de onlangs opgeleverde Leidse Sterrewacht. Door zijn bemoeienis bij de overdracht van universitaire panden aan de Stichting Leidse Studentenhuisvesting heeft hij een belangrijke impuls gegeven aan de realisering van woonruimte voor studenten in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×