De vlaggen van Tienhuizen hingen symbolisch halfstok (Foto: Jiri Gijsman)

Statenleden bezoeken Tienhuizen

Op 26 juni besluit Provinciale Staten over de inpassing van de RijnlandRoute. In voorbereiding op die dag reden de Statenleden vandaag langs de toekomstige route. Ook werd Tienhuizen bezocht, het buurtschap dat volgens de huidige plannen wordt bedolven onder asfalt. In een emotionele toespraak liet de gepensioneerde meneer Bomhof weten hoe hij en zijn buren denken over de RijnlandRoute en de mensen achter het project. “Als ik zie dat wij willens en wetens worden opgeofferd door een plannenmaker, bij wie dit project erg mooi op het CV staat, dan veroorzaakt dat een hele hoop ellende en emotie.” Ook vroeg hij zich af hoe het toch kan dat het fietspad dat langs hun huizen loopt vandaag wordt geopend, maar over een jaar misschien weer weg moet. “Verleden jaar is hier dat mooie rode fietspad aangelegd, dat wordt vanmiddag geopend door mevrouw de Bondt en als de RijnlandRoute doorgaat volgend jaar weer weggehaald. Is dat geen kapitaalvernietiging?”

Audiofragment: Jiri Gijsman sprak met bewoners van Tienhuizen na het bezoek van de Statenleden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×