Reders eisen vrije doorgang tijdens Drakenbootraces

Een aantal rederijen in Leiden heeft een zienswijze ingediend bij de gemeente Leiden rond de vergunningverlening voor de Leidse Lakenfeesten. Ze willen een vrije doorvaart tijdens de Drakenbootraces die tijdens de Lakenfeesten gehouden op de Rijn tussen de Apothekersdijk en de Boommarkt. De reders maken bezwaar omdat het ‘de zoveelste keer is’ dat het water voor de rondvaartboten wordt afgesloten.

Nilles Raken laat namens de Lakenfeesten-organisatie weten dat het niet mogelijk is om de rondvaartboten door te laten. Dan zouden de drakenboot-wedstrijden elk half uur stilgelegd moeten worden. Bovendien is het lastig om alleen de beroepsvaart door te laten en particuliere bootjes tegen te houden.

Aad van der Luit, presentator van de Drakenbootraces en tevens oud-organisator van de Lakenfeesten is woest dat de reders nu weer dwarsliggen: “Als dit bezwaar gehonoreerd wordt, ga ik gebruik maken van mijn recht op demonstratie. En dat doe ik dan op pontons halverwege de route”.

Leiden Rederijen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×