Meer stemmen voor de universiteitsraad

De opkomst bij de verkiezingen voor de studentengeleding van de universiteitsraad zijn dit jaar opnieuw licht gestegen. De studenten van de Universiteit Leiden hebben nog een klein half uur om hun stem uit te brengen, maar nu is al duidelijk dat er dit jaar in ieder geval meer stemmen zijn uitgebracht. Vorig jaar stemde zo’n 20,5% van de studenten voor de raad, nu is dat al zo’n 23,3%. De stijging sluit aan op een ontwikkeling die zich al sinds 2010 voordoet. Toen stemde maar 17,5%. De uitslag van de verkiezingen wordt bekendgemaakt op 28 mei. In totaal zijn er acht zetels te verdelen. Aan de verkiezingen namen vier partijen deel. Tegelijk wordt er gestemd voor de faculteitsraden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×