Uitvoering Requiem van Bob Chilcott en Cry of the Earth van Tony Biggin in Pieterskerk

Op vrijdag 21 juni verzorgt het groot projectkoor van de Stichting Leidse Koorprojecten, samen met een internationale cast, een jubileumconcert in de Pieterskerk. Het geheel staat onder leiding van de Leidse dirigent Wim de Ru. OP het programma staan werken van twee hedendaagse Engelse componisten. Het Requiem van Bob Chilcott en Cry of the Earth van Tony Biggin. Componist Tony Biggin zal bij het concert aanwezig zijn. Opvallend aan het oratorium Cry of the Earth zijn de lyrische dramatiek en de zangerige, tonale kleur. Het stuk roept de mensheid op om zijn relatie met de aarde, de natuur en de medemensen, ingrijpend te veranderen, voordat de schade onherstelbaar is. Het Requiem van Bob Chilcott (2010) past in de traditie van het Requiem van Fauré en kenmerkt zich door een eigen serene, meditatieve kwaliteit. Kaarten zijn te koop via www.leidsekoorprojecten.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×