Raadsmeerderheid wil toch geen fietspad door Ons Buiten

Na tien jaar praten besloot de Leidse gemeenteraad begin 2010 met een krappe meerderheid tot de aanleg van een fietspad over het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten in Leiden Noord. Nu, drie jaar later, komt de raad op dat besluit terug. Anderhalve week voordat de asfaltmachines aan de slag zouden gaan. Wethouder Van Woensel baalt, de volkstuinders zijn opgetogen.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met voorzitter Corrie Bink van Ons Buiten, wethouder Van Woensel en SP-raadslid Julian van der Kraats.

Het omstreden fietspad stond gisteravond weer op de agenda omdat de SP een compromisvoorstel van de tuinvereniging in een motie verwoord. In dat alternatieve voorstel komt er geen fietspad maar een wandelpad. Omdat de PvdA draaide, krijgt dat voorstel nu voldoende steun.

Het besluit dat formeel volgende week in de gemeenteraad genomen moet worden kost de gemeente honderdduizenden euro’s, aldus wethouder Van Woensel. “Niet alleen aan ambtelijke uren voor steeds nieuwe plannen, ook vervallen dan toegezegde en reeds betaalde subsidies van het rijk en woningcorporatie Portaal.”

Volgens SP-raadslid Julian van der Kraats klopt dat niet en blijft in elk geval de rijkssubsidie overeind. De toegezegde 500.000 euro van Portaal was voor de PvdA een reden om nu in te stemmen met het alternatieve plan waaraan Portaal niet wil meebetalen. “Het is toch wel erg raar dat we eerst Portaal aan geld moeten helpen om de ontwikkelingen op het Trekvaartplein door te laten gaan, terwijl ze hier gewoon een half miljoen willen steken in iets dat niet hun core business is”, zo vond duo-raadslid Gijs Holla.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×