Eerste wedstrijd triathloncompetitie in Weert (foto: Jeroen Fakkeldij).

Triathlonteam van De Zijl gooit hoge ogen bij eerste wedstrijd

Gisteren was de eerste wedstrijd in de triathloncompetitie, de Apex Eerste Divisie. Bij de stadstriathlon in Weert stonden 31 teams aan de start. Het Leidse team van De Zijl legde tijdens deze eerste van vijf wedstrijden beslag op de zevende plaats. Het team doet mee onder de naam Saton Optiek De Zijl Triathlon en bestaat uit negen atleten, zowel jonge als zeer ervaren. Voor iedere wedstrijd worden de beste vier opgesteld.

In Weert werden twee korte triathlons afgelegd. Tijdens de eerste zogenaamde sprinttriathlon haalden de Leidse atleten de 20ste, 26ste, 49ste en 62ste plaats. Opgeteld staan ze daarmee nu zevende in de rankschikking.

Een paar uur later volgde de team-relay, een estafette van vier zeer korte triathlons. Het Saton Optiek De Zijl Triathlonteam lag halverwege de wedstrijd verrassend tweede. Het team had ervoor gekozen met de twee snelste atleten te beginnen. De andere twee wisten de schade beperkt te houden met een achtste plaats als eindresultaat. Voor het eerste tussenklassement van de Apex Eerste Divisie Triathlon neemt het team een zeer goede zevende plaats mee terug naar Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×