Vliko B.V. verhuist naar Zoeterwoude

Afvalrecyclingsbedrijf Vliko vertrekt uit Leiderdorp. Het bedrijf verhuist naar de voormalige 3M-locatie op bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude-Rijndijk. De gemeente Leiderdorp koopt het perceel en de opstallen die Vliko achterlaat voor 9,6 miljoen euro. Donderdag 30 mei tekenden ondertekenden wethouder Herbert Zilverentant en directeur Hendrik-Jan Koen de intentieverklaring. De verwachting is dat de verhuizing in 2016 is voltooid.

Volgens Zilverentant biedt de nieuwe locatie zowel de gemeente als het bedrijf voordelen. “De overlast van af- en aanrijdende vrachtwagens over de smalle wegen in de bebouwde kom van Leiderdorp en Koudekerk aan den Rijn zal sterk verminderen. Bovendien kunnen we het bedrijventerrein verkleinen en weer een stukje groen teruggeven aan de polder Achthoven.” Directeur Koen van Vliko noemt de verhuizing ook een vooruitgang. “Op deze locatie kunnen we gebruik maken van een goede aansluiting op de N11 én kunnen we doorgroeien.”

De afspraken moeten nog wel goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Leiderdorp, het bestuur van de Oude Rijnzone en Shanks.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×