Uitstel besluit fietspad Ons Buiten

Het omstreden fietspad dat de gemeente wil aanleggen over het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten komt er niet. Een meerderheid in de Leidse gemeenteraad komt terug op het eerder genomen besluit om zo’n fietsverbinding aan te leggen tussen de Slaaghwijk en Leiden Noord. Wat er dan wel gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. De raad ziet het compromis van de tuinders wel zitten om er een voetpad aan te leggen, maar hoe dat wordt nog verder onderzocht. “Er zijn veel manieren om geen fietspad aan te leggen”, verklaarde SP-raadslid Julian van der Kraats gisteren dan ook de maand uitstel waartoe de gemeenteraad heeft besloten.

Audiofragment: SP-raadslid Julian van der Kraats over het uitstel.

De komende weken gaan de ambtenaren van wethouder Van Woensel een drietal opties uitwerken voor een voetpad in plaats van een fietspad. Eind juni wordt dan een definitieve keuze gemaakt. Volgens de wethouder kost het niet aanleggen van het fietspad de gemeente vele tonnen omdat enkele subsidies niet worden ontvangen terwijl veel kosten al zijn gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×