Project Singelpark moet snel opstarten

Volgens Jeroen Maters van de Vrienden van het Singelpark is het verstandig zo snel mogelijk met de aanleg van het Singelpark te beginnen. “Nu is de energie er bij een hele hoop mensen die graag aan de slag willen met het Singelpark.” Volgens Maters moet de gemeente profiteren van die positieve energie. Hij is bang dat als de gemeente te lang wacht met het project die energie verdwijnt en het dus een stuk lastiger wordt om het park te bouwen en onderhouden. “Als je op jullie website leest dat het geld voor het onderhoud niet gevonden kan worden, dan is dat toch wel heel jammer. We gaan echter niet bij de pakken neerzitten en gaan met alles en iedereen kijken wat er wél mogelijk is.”

Audiofragment: Jeroen Maters in gesprek met Hidde de Meij.

Voor de aanleg van het park is 9,3 miljoen euro gereserveerd. Er is echter ook geld nodig voor onderhoud, dat is volgens de gemeente momenteel niet aanwezig. Maters ziet daar wel mogelijkheden. Op een creatieve manier moet het volgens hem haalbaar zijn. “Het onderhoud wordt bijvoorbeeld voor een groot deel door vrijwilligers verzorgd, dat scheelt veel in de kosten.”

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit reageert op het uitstel van de aanleg van het Singelpark.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×