Bouw Leidse Schans begint 10 juli

Ontwikkelcombinatie VORM en Ballast Nedam starten volgende maand met de bouw van het nieuwe studentencomplex de Leidse Schans. Na het ondertekenen van de overeenkomst door VORM Ontwikkeling B.V., Ballast Nedam, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de gemeente Leiden kan het opzetten van de nieuwe campus beginnen. Wethouder Pieter van Woensel is trots op het feit dat het nu zo snel gaat. “Het is nog sneller gegaan dan ik had durven dromen. Goede studentenhuisvesting is belangrijk voor onze kennisstad met de oudste universiteit van Nederland.”

Henk Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea heeft voldoende vertrouwen in het project om nu te starten. ”De woningbouwplannen uit het Regeerakkoord waren vorig jaar aanleiding om de investeringen in starters- en studentenwoningen te staken. Inmiddels zijn de belangrijkste bezwaren ingewilligd door de minister. De verhuurderheffing die overeind is gebleven, hebben we in de onderhandelingen met de ontwikkelaars, bouwers en gemeenten kunnen verevenen in lagere kosten. Daarmee is voldoende vertrouwen gecreëerd om in dit prachtige project in Leiden te investeren.”

De Leidse Schans zal bestaan uit 1900 studentenwoningen, 205 starterswoningen en de daarbij horende voorzieningen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×