Minister Bussemaker opent nieuwe doe-tentoonstelling in Boerhaave

Vanmorgen opende minister Bussemaker de nieuwe doe-tentoonstelling voor kinderen in Museum Boerhaave. Onder de titel ‘Vindingrijk’ kunnen de kids op een leuke manier kennismaken met de uitvingen van Christiaan Huygens. Na een kort welkomstwoord van directeur Dirk van Delft, werd de minister geïnterviewd door kinderen uit groep 7 van de Lucas van Leyden basisschool. De leerlingen stelden hun eigen vragen over uitvindingen en Bussemaker nam de tijd om zo zorgvuldig mogelijk te antwoorden. Vervolgens scheurden ze gezamenlijk een grote poster open, die de zaal nog even verborg. Samen met de kinderen genoot de minister van de interessante spelletjes, zoals de megaknikkerbaan, een telescoop met Saturnus in het vizier en een raket vol verhalen over buitenaardse wezens. (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×