Wéér slecht nieuws: 10,5 miljoen extra bezuinigen

Leiden moet de komende jaren 10,5 miljoen euro extra bezuinigen. Dat blijkt uit de zogenaamde ‘mei-circulaire’ die het rijk naar de gemeente heeft gestuurd. Wethouder Strijk ziet maar 1 lichtpuntje: “Het gaat om incidentele bezuinigingen”. Het college stelt de gemeenteraad voor om de extra bezuinigingen pas in te boeken bij de begroting van 2014. Die wordt dit najaar behandeld. Strijk: “Morgen begint de behandeling van de perspectiefnota, maar er verandert nu steeds van alles. Het zijn bijna dagkoersen. Na Prinsjesdag is er meer duidelijkheid”.

Audiofragment: Wethouder Strijk kondigt 10,5 miljoen extra bezuinigingen aan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×