ZZ Leiden tijdens de huldiging op het stadhuis. (Foto: Emile van Aelst)

ZZ Leiden gaat Europa in

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich ingeschreven voor de EuroChallenge, dit meldt de Leidse landskampioen op hun eigen website. Twee jaar geleden schaarde de Leidse ploeg zich verrassend onder de laatste zestien van dit derde Europese clubtoernooi.

Er wordt nog gekeken of ZZ Leiden in de EuroCup, één trede hoger dan de EuroChallenge, mee kan doen. De Vijf Meihal voldoet namelijk niet aan de strenge eisen van de FIBA, maar wellicht is de FIBA te overuigen als ZZ Leiden een aantal aanpassingen aan de hal doet.

Als ZZ Leiden wordt toegelaten tot de EuroChallenge, kan dat gevolgen hebben voor de samenstelling van de selectie. In dit toernooi mogen de ploegen slechts twee spelers van buiten de EU opstellen. Twee jaar geleden baarde Deron Williams, die toen voor Besiktas uitkwam, veel opzien in de Vijf Meihal. De NBA-speler zal tijdens het nieuwe Europese avontuur van ZZ Leiden in elk geval niet in de Vijf Meihal te bewonderen zijn. Dat geldt overigens ook voor Patrick Hilliman. Het contract met de center van ZZ Leiden wordt niet verlengd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×