SP wil uitstel aanpak Steenstraat

Een ‘rode loper‘ van Leiden Centraal naar het centrum om meer mensen te verleiden daar hun euro’s uit te geven is een goed idee. Dat vindt ook de SP in Leiden. Toch riep fractievoorzitter Antoine Theeuwen zijn collega’s in de raad op om de beschikbare centen nog even niet uit te geven. De Steenstraat nu opknappen betekent veel extra kosten. Binnen een aantal jaren moet de straat immers opnieuw op de schop als er alternatieve busroutes komen. Als het aan wethouder Van Woensel ligt, wordt de Steenstraat toch nu al aangepakt. Daarvoor is vijf ton beschikbaar. Als de Steenstraat als ov-route vervalt kan je weliswaar ‘echt meters maken’, maar ook nu kan je al veeel doen.

Audiofragment: SP-fractievooorzitter Antoine Theeuwen en wethouder Van Woensel over het al dan niet nu aanpakken van de Steenstraat.

Het opknappen van de Steenstraat staat niet op zichzelf. Ook de Beestenmarkt wordt in die aanpak meegenomen en krijgt een bestemming als terassenplein. Te zijner tijd vervalt de Steenstraat als verkeersader en krijgt het plein een ’tweede wand’ zoals dat genoemd wordt. Daarmee wordt dan gedoeld op de gevelwand van de Steenstraat. Het plein wordt daarmee ook flink groter.

In die plannen is geen ruimte meer voor evenementen op het plein. Alleen de 3 Octoberkermis en de Sint blijven welkom. Ook rondvaartbedrijf Rembrandt moet vrijwel zeker verkassen. De bloemenboot mag wel blijven liggen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×