De plannen die Portaal had met de Zeeheldenbuurt gaan voorlopig niet door. De corporatie krijgt de financiering niet rond. (Archieffoto: Chris de Waard).

Zeeeheldenbuurt: Problemen Portaal niet afwentelen op wijk

Wel of geen wijkvisie voor de Zeeheldenbuurt. Die vraag houdt de gemoederen flink bezig. Nu al in de wijk, maar als het aan voorzitter Cor Arnoldus van de wijkvereniging ligt binnenkort ook in de Leidse gemeenteraad. Hij gaat de Leidse politiek vragen om het college alsnog op te dragen met zo’n visie te komen. Toen onlangs bleek dat woningcorporatie Portaal allerlei plannen uit geldgebrek voorlopig in de ijskast zet, zag wethouder Van Woensel ook geen reden meer voor het opstellen van de wijkvisie: “Dat doe je namelijk als je iets gaat veranderen en dat gebeurt nu voorlopig niet. Als we nu toch zo’n visie maken, schep je alleen maar verwachtingen.”

Audiofragment: Wijkvoorzitter Cor Arnoldus en wethouder Van Woensel over de Zeeheldenbuurt.

Arnoldus is het hartgrondig met de wethouder oneens: “Ze doen alsof de Zeeheldenbuurt van Portaal is, maar 60% van de huizen in de wijk zijn particulier eigendom. Die mensen willen ook weten waar ze aan toe zijn en ook in de wijk zelf mag wel eens wat gebeuren”. Arnoldus is bang dat als er nu niks op papier komt, de Zeeheldenbuurt het risico loopt op dichtgespijkerde panden: “Net als nu bij de Oranjegracht. Dat willen we voorkomen”. De wijk wil nu zelf een startdocument voor zo’n wijkvisie gaan opstellen.

Advertentie

Leiden zeeheldensloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×