Voorlichtingsavond over Psychose

Op maandag 8 juli organiseert het GGz Informatiepunt Holland Rijnland een voorlichtingsavond over psychose. In Nederland krijgt jaarlijks één op de tienduizend mensen in de leeftijd van 15 tot 45 jaar een eerste psychose. De gevolgen van een psychose strekken ver, zeker als deze niet snel onderkend en behandeld wordt. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien of horen bijvoorbeeld dingen die er niet zijn of zijn in de ban van gedachtes die niets met de werkelijkheid te maken hebben. Zelf hebben ze dit niet altijd in de gaten. Een psychose gaat vaak gepaard met angst en concentratieproblemen. Vroege herkenning van symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen, uitstellen, of de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen. Sanne Limburg, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij Rivierduinen, zal spreken over wat een psychose inhoudt, hoe een psychose ontstaat en hoe de signalen te herkennen zijn. Ook zal zij uitleg geven over de behandeling en wat naasten kunnen doen. Een ervaringsdeskundige zal vertellen over de invloed van een psychose op het dagelijkse leven. Verder is er ruimte voor het stellen van vragen. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Huize Callao aan Callaoweg 1 in Katwijk. Aanmelden kan via info@ggz-informatiepunt.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×