(Foto: Emile van Aelst) 

Prijsuitreiking Peurbakkentocht 2013 op het Stadhuisplein

De Sportcity Peurbakkentocht vindt ook dit jaar weer plaats op vrijdag 28 juni. Elk jaar is de tocht weer een spektakel met mooie creaties op het water en een gezellige en positieve sfeer. Daarnaast is de veiligheid voor iedereen erg belangrijk. De organisatie heeft daarom besloten om de locatie van de prijsuitreiking te wijzigen.

Voorgaande jaren was de uitreiking altijd bij de finish voor de Annie’s. Dit jaar is de finish opnieuw daar en is er nog gelegenheid om te feesten. De prijsuitreiking daarentegen is dit jaar op het Stadhuisplein om 22.00 uur. De organisatie heeft dit besluit genomen na uitvoerig overleg met diverse hulpdiensten. De hoeveelheid peurbakken en opvarenden bij elkaar, de duur tot de prijsuitreiking en het feit dat mensen regelmatig van boot naar boot gaan lopen, brengt een situatie met zich mee, waarbij de kans op ongelukken groot is. De organisatie van de Leidse Lakenfeesten wil de kans op ongelukken zo klein mogelijk houden.

Naast het veiligheidsaspect, merkte de organisatie ook dat de peurbakken achterin de tocht niet bij de prijsuitreiking aanwezig konden zijn, omdat er geen plaats meer was bij Annie’s. 
De organisatie vindt dit jammer aangezien het succes van de Sportcity Peurbakkentocht wordt gecreƫerd door alle deelnemers. Alle deelnemers moeten daarom aanwezig kunnen zijn en op het Stadhuisplein is plaats voor iedereen en kan de goede sfeer worden voortgezet. Voor alle opvarenden zullen er bij de startnummers consumptiebonnen worden uitgedeeld, waarmee op het het Stadhuisplein een drankje gekocht kan worden, ook daar wordt dus nog voor gezorgd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×