Zuid-Holland krijgt eigen ontwikkelingsmaatschappij

De provincie Zuid-Holland steekt, in samenwerking met gemeenten, kennisinstellingen en het Rijk 27 miljoen euro in een participatiefonds. Het fonds dient om een eigen Regionale Ontwikkelingsmaatschappij, genaamd Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Zuidvleugel (ROM-Z) op te zetten, waarmee innovatieve ondernemingen ondersteund kunnen worden.

Vaak lopen innovatieve ondernemingen vast bij het financieren van hun activiteiten. Dat is zonde omdat zij vaak een bewezen schaalbaar concept hebben wat kan bijdragen aan de groei van werkgelegenheid in de regio. Momenteel behoort deze regio tot de zogenaamde Europese subtoppers, het is de bedoeling uit te groeien tot Europese top. Om bij die top te geraken moet men effectiever samenwerken en de slagkracht vergroten. Gedeputeerde Govert Veldhuijzen zegt daarover: “Met de oprichting van een ontwikkelingsmaatschappij kunnen we de versnipperde activiteiten op het gebied van ontwikkeling & innovatie en marketing & acquisitie bundelen en meer slagkracht genereren. In veel andere regio’s zijn deze functies al ondergebracht in de ontwikkelingsmaatschappij”.

Uiteindelijk moet het fonds zo’n 100 miljoen euro bedragen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×