Hans van Polanen (Qbus) luistert naar de uitleg van Monique IJsselsteijn over Woodstock op het water (foto: Gerry van Bakel)

Alles is muziek in Cultuur071

Je vraagt Hans van Polanen van de Qbus als je studiogast en als vanzelf vult het hele cultuurprogramma op de zaterdagochtend met muziek. Wel zeer divers. Is dat toeval of karma? Hans van Polanen wordt geroemd om zijn neus voor goed jong talent, dat in zijn muziekhuis dan zijn podiumdebuut mag beleven. En 2012 was een goed jaar met 150 optredens en voor het eerst in de zwarte cijfers. Kijk voor informatie over Qbus op www.muziekhuis.nl.

Audiofragment: Alles is muziek in Cultuur071

Woodstock moest naar Leiden komen, vond Antoinette van Elsen al in 2007. Zes jaar later is het zover, dankzij de steun van Peter Labruyere en Monique IJsselsteijn. Volgend weekend spelen tientallen bands in bootjes op de Leidse wateren. Het publiek kan vanaf de terrassen de optredens volgen. Haal je mooiste hippiekleren tevoorschijn en maak kans op een leuke prijs. De organisatie kijkt vooruit naar een nieuwe editie in 2014, maar 6 en 7 juli kan eerste het Leidse publiek zijn oordeel geven. Kijk voor meer informatie op www.woodstockophetwater.nl.

Vanavond kan iedereen naar het Leiden Amateurkunstfestival in de Stadsgehoorzaal. Met koren, orkesten, bijzondere samenwerkingen en theekopjes als instrument. Voor €15 ben je van 19.30 tot 22.30 uur onder de pannen. Henk Wildschut onderbrak zijn repetitie om in de studio van Cultuur071 het programma toe te lichten. Meer informatie vind je op www.leidsamateurkunstfestival.nl.
En morgen is het al weer de 27ste keer dat de Gouden Pet in Leiden wordt gesignaleerd. Een concours en festival ineen voor straatmuzikanten. De Leidse binnenstad is het terrein voor straatmuzikanten en bands die dat graag eens willen zijn. Er worden drie prijzen uitgereikt, maar George Odijk benadrukt dat meedoen, meemaken en genieten voorop staat. Kijk op www.goudenpet.nl voor het volledige programma.

Vandaag vele muziek van dode muzikanten en dan vooral van hen die op de leeftijd van 27 jaar overleden: Jimi Hendrix, Janis Joplin en Amy Winehouse. Tot vreugde van de muzikale correspondent Peter Visser. Hij beklaagde zich er een beetje over dat alle gasten al over muziekoptredens hadden gesproken. Gelukkig was er nog veel meer. Op www.muziekgezien.blogspot.nl vind je alle aankondigen en verslagen en foto’s van optredens waar Peter zelf naar toe gaat. Volg hem ook op Twitter (@muziekgezien) en je krijgt elke dag rond het lunchuur tips waar die dag live muziek is te horen en te zien in Leiden.
Govert de Kok besprak in zijn filmrecensie ‘Now you see me’ een actiefilm met illusionisten die vanuit Las Vegas een bank beroven in Parijs. Is het echt of een leuke act? Niets is wat het lijkt. De film draait elke avond in Triannon. Kijk voor meer informatie op www.bioscopenleiden.nl.

Volgende week gaat Cultuur071 op de salsatoer. Studiogast is dan Leo Martina van Dos Bailadores. Stem om 10.00 uur af op 93.7 FM (Sleutelstad Radio) of luister via 102.4 op de kabel of via de live stream op www.sleutelstad.nl en swing mee.

 

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×