Burgemeester E.M. Timmers-van Klink vertrekt begin volgend jaar.  (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Burgemeestersvacature Oegstgeest voorlopig nog niet ingevuld

Commissaris van de koningin J. Franssen heeft samen met een aantal leden van de raad in Oegstgeest een gesprek gehad over het aanstaande vertrek van burgemeester E.M. Timmers-van Klink. De aanwezigen gaven aan graag op korte termijn de procedure te starten om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester.

De commissaris gaf tijdens het gesprek aan dat het verzoek moet worden gezien tegen de achtergrond van het onderzoek “Scenario’s gemeentelijke samenwerking en of samengaan Oegstgeest”. Dit onderzoek heeft het college van burgemeesters en wethouders begin 2013 ingesteld. Door het onderzoek krijgt het college meer zicht op hoe Oegstgeest kan samenwerken of samengaan met andere partners om zo een krachtig en vitaal Oegstgeest te
realiseren. Niet alleen met omliggende gemeenten wordt gesproken, maar ook met de provincie en het bestuur van Holland Rijnland. De resultaten worden gebruikt in de afweging van verschillende toekomstscenario’s voor samenwerking en samengaan. De gemeenteraad zal zich uiterlijk in december 2013 uitspreken over de verschillende scenario’s.

Door deze ontwikkeling heeft de commissaris besloten om eerst dit proces af te wachten. Eind 2013 komt hij terug om opnieuw met de raad in gesprek te gaan en de burgemeestersvacature zo goed mogelijk in te vullen.

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×