Leiden krijgt vaker schapen in de stad

De proef die de gemeente vorig jaar begon met het laten begrazen van delen van Polderpark Cronesteyn is goed bevallen en wordt daarom uitgebreid. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe die de schapen graag vaker in de stad zou zien en niet alleen in de groengebieden aan de rand van Leiden. Als de schapen van gebied moeten wisselen, zullen ze regelmatig ook door het centrum lopen.

Het begrazen bij Cronesteyn wordt uigebreid en daarnaast zijn de schapen voortaan ook te zien bij de Coebel, het Bos van Bosman en het Pomonapad. In de toekomst gaan de schapen ook grazen in Park Matilo bij Roomburg. Het gras is daar nu echter nog niet lang genoeg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×