Meer meeuwen brengen dit jaar hun jongen groot in Leiden. Daardoor is de overlast dit jaar erger dan de afgelopen jaren. (Foto: Chris de Waard).

Leidse meeuw volgend jaar weer bestreden

In het broedseizoen van 2014 mag de gemeente Leiden weer gewoon maatregelen nemen om de meeuwenoverlast te bestrijden. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in antwoord op kamervragen die het CDA eerder stelde toen bleek dat aan Alkmaar, Haarlem en Leiden een ontheffing van de Flora- en Faunawet was geweigerd. De gemeente Katwijk kreeg op basis van dezelfde argumenten wel toestemming.

Volgens Dijksma kon de ontheffing niet worden verleend, omdat Alkmaar, Haarlem en Leiden een gezamenlijk verzoek indienden op basis van de Leidse situatie. “De beschrijving van de activiteitenplannen in de aanvraag komt daardoor niet overeen met de bij de aanvragen geleverde plannen”, aldus de staatssecretaris. Typisch staaltje van bureaucratie dus. De Leidse meeuw is er blij mee.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×