GroenLinks wil weten hoeveel leegstand Morspoortgarage gemeente precies kost

Joost Hartlief (GroenLinks) vindt het ‘wrang’ dat bewoners van de Transvaal voor minder dan 1,50 euro per dag hun auto in de ‘leegstaande’ garage de Morspoort mogen plaatsen. Hij wil van de gemeente horen hoe zij denkt de investeringen te gaan terugverdienen én hoeveel de door hemzelf waargenomen leegstand de gemeente precies kost. 

Hartlief noemt het aanbod om goedkoop te parkeren voor de bewoners van Transvaal wrang omdat de komst van de garage de parkeerproblemen in de wijk nu juist heeft veroorzaakt. Wrang ook omdat de gemeente heeft toegegeven dat de prijsverlaging van parkeren nog altijd niet leidt tot meer bezetting. De hele operatie, met alle overlast van dien, gaat juist geld kosten.

‘Het geeft aan dat het ding er nooit had mogen komen.’ Hartlief komt dan ook tot de conclusie dat bestaande garages niet opbrengen wat werd verwacht en trekt dat door naar nog te bouwen garages – ‘Niet doen. De leegstand in de Morspoortgarage toont wat mij betreft aan dat er geen nieuwe plekken bij hoeven.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×