DUWO verhuurt honderden Haagse woningen voor Leidse studenten

Studenten van het Leiden University College The Hague (LUCTH) kunnen vanaf augustus terecht in de nieuwbouw aan het Anna van Buerenplein bij het Centraal Station in Den Haag waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. Het gaat om een groot complex met 396 woningen, dat voor de Universiteit Leiden wordt gebouwd door een projectontwikkelaar. DUWO gaat deze nieuwe woningen verhuren. Onlangs ondertekenden het LUCTH en DUWO daarvoor een overeenkomst voor een periode van tien jaar. DUWO richt de woningen ook in en zorgt voor een wasserette.

De 122 tijdelijke woningen aan de Stamkartstraat in Den Haag die DUWO in 2010 bouwde voor studenten van het LUCTH mogen veel langer blijven staan dan oorspronkelijk was afgesproken. De woningen waren aanvankelijk gepland voor vijf jaar, omdat de studenten van het university college op termijn elders permanente huisvesting krijgen. Na overleg met de gemeente Den Haag is besloten de exploitatietermijn naar vijftien tot twintig jaar te verlengen. Er is immers grote behoefte aan studentenwoningen in de Residentie.

Ook in Leiden heeft DUWO het aantal studentenkamers onlangs uitgebreid. Eind juli trokken de eerste studenten in de studio’s die zijn gemaakt in het verbouwde pand aan de Langebrug. Ernaast worden de komende tijd het voormalige gebouw van de sociale dienst en de oude brandweerkazerne gesloopt om plaats te maken voor 254 studentenkamers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×