Jason Conrad, de nieuwe aanwinst van ZZ Leiden (Foto: ZZ-Leiden)

Amerikaanse Jason Conrad nieuwe aanwinst voor basketbalploeg ZZ-Leiden

Jason Conrad is de derde nieuwe aanwinst dit seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.10 meter lange center komt rechtstreeks van de universiteit. De speler van Chico State heeft een contract getekend voor één seizoen, met een optie voor de club op een tweede jaar. Bij Zorg en Zekerheid Leiden wordt de jonge Conrad de vervanger van Patrick Hilliman. Samen met Joshua Duinker kan de Leidse ploeg aardig wat lengte op het veld brengen. Aangezien Conrad rechtstreeks van college komt en in Leiden nog veel kan leren, heeft het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden een optie op een tweede seizoen in het contract opgenomen. 

Conrad, die op 23 april 1989 is geboren in Mountain View, is afkomstig van Chico State. Dit college komt uit in de California Collegiate Association. De langste speler in de geschiedenis van de Chico State Wilcats staat zevende op de all time lijst met geblokte schoten. Afgelopen seizoen had hij het beste percentage vrije worpen. Bij het schotpercentage en geblokte schoten kwam Conrad, die op college vier jaar kunst studeerde, als tweede van zijn team uit de bus. Voor de NCAA Division II formatie was Conrad afgelopen seizoen goed voor gemiddeld 6.2 punten en 4.8 rebounds. Voor zijn komst naar Chico State speelde Conrad vier jaar voor Gilroy High School. In 2007 tekende hij in één wedstrijd voor 27 punten, 23 rebounds en 11 blocks.

Met de komst van Conrad telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden nu zeven contractspelers. Mohammed Kherrazi, Worthy de Jong en Kasper Averink hadden doorlopende contracten. Eerder verlengde Sean Cunningham zijn contract met één jaar. De nieuwe aanwinsten Whit Holcomb-Faye en Joshua Duinker hebben allebei ook getekend voor één seizoen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×