GroenLinks: Gemeente moet elektrisch fietsen stimuleren

GroenLinks wil het succesvolle project ‘Twente Mobiel’ kopiëren naar Leiden. In dat Twentse project hebben ongeveer 500 werknemers de auto omgeruild voor een e-bike om naar hun werk te gaan. Ze fietsen nu gemiddeld 21 kilometer per dag. “We zijn er van overtuigd dat elektrisch fietsen enorm kan helpen om de leefbaarheid in Leiden te verbeteren”, zegt duo-raadslid Joost Hartlief: “Minder files en schonere lucht”.

Audiofragment: Pieter Kos over het stimuleren van elektrisch fietsen en zijn kandidaat-lijsttrekkerschap.

GroenLinks heeft het college gevraagd om ook hier het elektrisch fietsen te bevorderen door vooral verschillende partijen bij elkaar te brengen. Grote werkgevers, maar bijvoorbeeld ook ministeries in Den Haag. Nu de nieuwe fietscorridors gereed zijn is die afstand volgens GroenLinks prima te befietsen. Zeker met een elektrisch steuntje in de rug.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×