Henneptelers opgepakt in Zoetermeer

Met de aanhouding van vier mannen in de leeftijd van 23 tot 26 jaar heeft de politie een einde gemaakt aan een lucratief handeltje in verdovende middelen. De mannen, afkomstig uit Aalsmeerderbrug, Den Haag, Zoetermeer en Leiden runden in Zoetermeer een hennepkwekerij.

Volgens de politie heeft de hennepteelt het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s in om en de hennepteelt is steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. Bovendien veroorzaken hennepkwekers schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Zo’n 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×