De daders van de valse bommelding bij de Hogeschool Leiden worden door justitie vervolgd. (Archieffoto: Emile van Aelst).

OM gaat valse bommelders vervolgen

De twee studenten van de Hogeschool Leiden die in april een valse bommelding deden, worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Woordvoerder Hans Stupers laat namens het College van Bestuur weten dat de Hogeschool Leiden niet zozeer uit is op het verhalen van de schade, maar vooral wil dat mensen zich realiseren welke gevolgen zo’n valse melding heeft.

De twee meisjes van 19 en 20 jaar oud deden hun bommelding eind april vanuit een telefooncel in Den Haag. Vorige maand werden ze opgepakt. De bommelding kwam aan het eind van een toch al spannende week voor het Leidse onderwijs. Een week die in het teken stond van het dreigement met een schietpartij op een Leidse school.

Hoe hoog de schade precies is, weet de Hogeschool Leiden nog niet. Volgens Stupers loopt het wel in de duizenden euro’s: “Maar het hangt er natuurlijk ook vanaf welke kosten je allemaal meerekent.” In elk geval is de schade zo hoog dat het OM het niet af wil doen met een taakstraf. De twee studentes zullen zich daarom voor de rechter moeten verantwoorden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×