De Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave gaat voor de Universiteit Leiden het voormalige Anatomiegebouw herontwikkelen tot kamers voor promovendi. Ook komt er een nieuwe woontoren van 40 meter naast het gebouw. (Impressie: Van Swieten Architecten).

Raad stelt bestemmingsplan Biosciencepark vast

De Leidse gemeenteraad stelt later deze maand een zogenaamd conserverend bestemmingsplan vast voor het Biosciencepark Leiden. Alleen de VVD weet nog niet zeker of ze ermee instemmen. Voor die partij zit de pijn in de voormalige ambulancepost langs de Plesmanlaan. Eigenaar Jobo wil op die locatie een hoger en breder gebouw neerzetten en dat mag niet van de gemeente. De VVD wil wel dat Jobo meer ruimte krijgt.

Audiofragment: Wethouder Robert Strijk (economie) over de ontwikkelingen bij het Biosciencepark Leiden.

De komen jaren wordt het Biosciencepark nog flink uitgebreid. Voor een deel gebeurt dat op grondgebied van Oegstgeest. Nu werken er in het gebied zo’n 15.000 mensen. Wethouder Strijk rekent erop dat dat aantal in elk geval nog doorgroeit tot 25.000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×