De haringveiling zorgt ieder jaar voor een mooi bedrag dat aan de herdenking en de viering van het ontzet van Leiden kan worden besteed. (Archieffoto: Emile van Aelst).

3 Octobergilde zoekt ondernemers met Leids hart

Bijna tweehonderd ondernemers zijn aangesloten bij het Leidse 3 Octobergilde. Dit gilde bestaat uit ondernemers die de stad Leiden en het Leidens Ontzet een warm hart toedragen. De leden van het gilde komen een paar keer per jaar samen en geven financiële steun aan diverse activiteiten van het Leidens Ontzet.

Een van de activiteiten van het gilde is een gezamenlijke hutspotmaaltijd op 2 oktober. Dit jaar is deze maaltijd ook toegankelijk voor ondernemers die nog geen lid zijn van het 3 Octobergilde. Voor 31,00 euro kunnen de ondernemers deelnemen aan de hutspotmaaltijd bij Koetshuis de Burcht en op die manier kennis maken met het gilde. De prijs is inclusief drankjes en een donatie aan het goede doel.

Naast de hutspotmaaltijd organiseert het 3 Octobergilde elk jaar een haringparty met veiling. Afgelopen jaar hamerde veilingmeester Alexander Pechtold 12.500 euro bij elkaar. Het bedrag wordt dit jaar besteed aan de verlichting van de Taptoe op 2 oktober.

Het lidmaatschap van het 3 Octobergilde kost 310,00 euro per jaar. Een verwijzing naar de datum 3-10. Op die manier dragen de Leidse ondernemers bij aan een succesvolle viering van het 3 oktoberfeest.

Meer informatie over het 3 Octobergilde en de hutspotmaaltijd van 2 oktober staat op www.3octobergilde.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×