De Noordelijke Blokken in de Oude Kooi worden gesloopt. Bewoners die dat willen krijgen een voorrangsregeling om terug te keren in de wijk. De huur van de nieuwe woningen wordt wel hoger dan die van de te slopen huizen. De nieuwbouwwoningen zijn wel groter. (Foto: Chris de Waard).

Politiek laat renovatie-eis Oude Kooi vallen

De zogenaamde Noordelijke Blokken in de Oude Kooi worden over ongeveer anderhalf jaar gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Woningbouwvereniging De Sleutels en de bewonerscommissie zijn het erover eens dat dat de beste optie is en dus stemt ook de gemeenteraad daar van harte mee in. Bij de Noordelijke Blokken gaat het om de huizen aan de Parkstraat, Timorstraat, Lombokstraat, Driftstraat en de Atjehstraat. In totaal gaan er 91 woningen plat, er komen er 80 voor terug.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met directeur Gerda van den Berg van De Sleutels en het bestuur van de bewonerscommissie.

In een ander deel van de Kooi, de Centrale Blokken, gaat De Sleutels nog bouwkundig onderzoek doen. Directeur Van den Berg wil niet helemaal uitsluiten dat uit dat onderzoek blijkt dat ook die woningen te slecht zijn voor renovatie maar gaat daar vooralsnog niet van uit. Sloop van die woningen is voor de bewonerscommissie echter onbespreekbaar. Het feit dat Van den Berg dat ├╝berhaupt opperde vinden ze ‘een blunder’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×