De Universitaire Woonwijk Boerhaave gaat over enkele jaren tegen de vlakte. Er komen moderne appartementengebouwen voor terug. In de plannen wordt de nieuwbouw drie hoog. Voor een deel wil de Stichting Boerhaave die gaan verkopen. Het middenterrein blijft behouden als gezamenlijk verblijfsgebied voor de omwonenden.

Sloop en nieuwbouw Universitaire Woonwijk Boerhaave

De torenflat en de portiekwoningen aan de Boerhaavelaan, de flat in de Van Swietenstraat en de grondgebonden woningen in de Mariënpeolstraat gaan over een paar jaar tegen de vlakte. Eigenaar van de gebouwen is de Stichting Boerhaave die de verouderde woningen gaat vervangen. Volgens bestuurslid Frans Dekker is opknappen niet zinvol meer. De woningen zijn gehorig, koud en er zit asbest in.

Audiofragment: Bestuurslid Frans Dekker van de Stichting Boerhaave over de herontwikkeling van het voormalige Anatomiegebouw en de sloop- en nieuwbouwplannen bij het Boerhaavekwartier.

Voor de sloopkogel zijn werk kan doen in het Boerhaavekwartier, wordt eerst het voormalige Anatomiegebouw verbouwd tot woonruimte voor aio’s van de Universiteit Leiden. Die wonen voor een groot deel nu nog in de te slopen woningen in het Boerhaavekwartier. In en bij Anatomiegebouw komen 166 wooneenheden. Deels in het bestaande gebouw dat wordt herontwikkeld en deels in een nieuw te bouwen woontoren van 40 meter. Boerhaave steekt er ongeveer het hele eigen vermogen van zes miljoen euro in, de resterende 15 miljoen wordt geleend met gemeentegarantie.

Leiden woonwijkboerhaave


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×