Een rijtje van tien woningen maakt plaats voor 51 sociale huurappartementen. (Foto's: Chris de Waard).

51 sociale huurappartementen in Mariënpoelstraat

Een rijtje van tien verouderde eengezinswoningen aan de Mariënpoelstraat maakt plaats voor 51 nieuwbouwappartementen. De gemeente Leiden staat garant voor een een lening van bijna tien miljoen euro die de Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave (SUWB) aangaat voor de herontwikkeling van het stuk Mariënpoelstraat dat ligt tussen de Van Swietenstraat en de Zweilandlaan.

De sloop is al een eind gevorderd en in de loop van 2023 volgt de realisatie van de duurzame huurwoningen die door de SUWB verhuurd gaan worden aan nationale en internationale promovendi en postdocs die zijn verbonden aan de Universiteit Leiden en het Leidsch Universitair Medisch Centrum. De afgelopen jaren werden ook al de flatwoningen aan de Van Swietenstraat en de Boerhaavelaan door de SUWB vervangen door nieuwbouw voor diezelfde doelgroep.

(Afbeelding: Geurts & Schulze architecten).

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de garantstelling, maar dat gebeurde in het verleden al vaker. Door de garantstelling kan de stichting onder gunstige voorwaarden geld lenen voor de vernieuwing van het Boerhaavelaan-complex. Volgens het college is de vernieuwing een belangrijke stap voor de SUWB. “Hiermee wordt een grote duurzaamheidsslag gemaakt in het woningbezit van de stichting.”

Bouwwethouder Terpstra over de nieuwbouw die aan de Mariënpoelstraat wordt gerealiseerd.

Leiden Politiek woonwijkboerhaave


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×