Har Meijer mag dan huisarts in ruste zijn, als schrijver laat hij nog geregeld van zich horen. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Voormalig huisarts Har Meijer te gast bij Gesprek071 op Sleutelstad 93.7 FM

Zondagavond 15 september is voormalig huisarts en schrijver Har Meijer te gast in de laatste aflevering van het radioprogramma Gesprek071, het nieuwe veelbesproken zomerprogramma van Sleutelstad FM.

Als klein jongetje zwierf hij in zijn korte broekie door de Camp, in de vijftiger jaren van de vorige eeuw een Leidse achterbuurt pal achter de Haarlemmerstraat. Hij studeerde in deze stad medicijnen, maar verloor zijn vroegere vrienden nooit uit het oog. En toen hij huisarts in deze stad was geworden, werden ze natuurlijk allemaal patiënt bij hem. We hebben het over voormalig huisarts, schrijver en ‘haringdokter’ Har Meijer.

Theaterregisseur Anne Jonas gaat het gesprek met hem aan op zondag 15 september. Het gesprek begint om 21.00 uur en gaat door tot middernacht, omlijst met audiofragmenten en de muziekkeuze van de gast. In het gesprek kan van alles aan bod komen, zoals: werk, privé en de stad Leiden. Herinneringen, toekomstvisies en dromen.

Deze uitzending is de laatste van vier. De zomerserie Gesprek071 van Sleutelstad Radio werd op 9 juni geopend door burgemeester Henri Lenferink in gesprek met de Leidse dichter Han Ruijgrok, de tweede uitzending was schrijver/biograaf Onno Blom te gast en in gesprek met theatermaker Gideon Roggeveen. Daarna was de beurt aan sleutelstad redacteur Gerry van Bakel die in gesprek ging met minister Melanie Schultz van Haegen

 

Alle uitzendingen zijn terug te luisteren via de website www.sleutelstad.nl. Sleutelstad FM is de zender voor Leiden en brengt elke dag het laatste nieuws uit de Leidse regio via 93.7 FM en 102.4 via de kabel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×