Centrum van Leiden zondag autovrij

Aanstaande zondag zijn er binnen de singels weer volop activiteiten op straat. De auto’s maken plaats voor bijvoorbeeld een duurzame mobiliteitsmarkt, een slow bikingwedstrijd waarbij je zo langzaam mogelijk moet fietsen zonder om te vallen, een Lekker- en Groenmarkt, straatspelen voor kinderen en muziek en straattheater.

Audiofragment: Julian van der Kraats vertelt over het programma van de autovrije zondag in Leiden.

De autovrije zondag wordt in elk geval nog twee keer in Leiden georganiseerd. Dit jaar en volgend jaar. Daarna vervalt de subsidie zo besloot de gemeenteraad eerder. Maar, stelt SP-raadslid Julian van der Kraats die ook is betrokken bij de organisatie: “Er komen verkiezingen aan, dus dan kan het allemaal weer veranderen.”

Audiofragment: Ook wethouder Frank de Wit heeft fietsen als hobby. Hij is met zijn club ‘De Wielrennert’ de hele zondagmiddag actief op het Stadhuisplein.

Het Stadhuisplein wordt zondag omgetoverd tot fietsplein. ‘Leiden Fietst’ en ‘De Wielrennert’ organiseren er tal van leuke activiteiten waaraan het publiek ook zelf kan deelnemen. Er wordt met de activiteiten geld ingezameld voor de Stichting Semmy.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×