Har Meijer was gisteravond de laatste gast in de zomerserie Gesprek071 op Sleutelstad FM.

Gesprek071 met Har Meijer over zijn boeken, zijn vrijheid en zijn dromen

Zondagavond sprak theaterregisseur Anne Jonas in het programma Gesprek071 met Har Meijer. Het drie uur lange gesprek ging over het verleden, het heden en de toekomst van de schrijver en voormalig huisarts. Ze spraken over het opgroeien van Har, zijn schooltijd en zijn werkzame leven. Over hoe hij schrijft, wat hij schrijft en voor wie. “Voor de lezers in het algemeen” zegt hij. Voor iedereen. Har houdt van iedereen, maar het meest van zijn Maureen. Die ook in de praktijk een steun en toeverlaat was. Daardoor kon hij 24 uur per dag bereikbaar zijn. Een huisarts is altijd aan het werk, vindt hij. Een goede deeltijdhuisarts bestaat niet.

Audiofragment: Beluister hier het zondagavondgesprek van Anne Jonas met Har Meijer.

Het ontspannen gesprek was de laatste in een serie van vier. De zomerserie Gesprek071 van Sleutelstad Radio werd op 9 juni geopend door burgemeester Henri Lenferink in gesprek met de Leidse dichter Han Ruijgrok, de tweede uitzending was schrijver/biograaf Onno Blom te gast en in gesprek met theatermaker Gideon Roggeveen. Daarna was de beurt aan sleutelstad redacteur Gerry van Bakel die in gesprek ging met minister Melanie Schultz van Haegen.

Alle uitzendingen zijn terug te luisteren via de website www.sleutelstad.nl. Sleutelstad FM is de zender voor Leiden en brengt elke dag het laatste nieuws uit de Leidse regio via 93.7 FM en 102.4 via de kabel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×