Diaconessenhuis start ZorgInnovatieCentrum

Het Diaconessenhuis Leiden start met een ZorgInnovatieCentrum (ZIC). In het centrum zullen mbo- en hbo-studenten onderzoek kunnen doen en stage kunnen lopen. Het ziekenhuis is daarmee het eerste in de regio. Doel is om studenten meer stagemogelijkheden te geven en tegelijkertijd de eigen – excellente – verzorging van het ‘Diac’ op een nog hoger niveau te krijgen.

Audiofragment: Monia Danielse vertelt over het ZIC bij het Diaconessenhuis.

Monia Danielse, begeleidster: ‘De studenten onderzoeken nu eerst wat goede zorg precies is. Dat is anders voor u dan voor mij.’ Studenten in de zorg hebben veel moeite om een stageplaats te vinden. Het ZIC biedt plaats voor 12 studenten: vier van het mbo en acht van het hbo. De eerste groep is al begonnen en in februari klaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×