Achter de collegetafel namen gisteren de leden van de raadscommissie plaats die het onderzoek uitvoerden naar de financiële fouten bij de gemeente. De wethouders zaten aan het tafeltje rechts. (Foto: Chris de Waard).

Aanbevelingen rapport financiële fouten overgenomen

De aanbevelingen uit het rapport ‘Er Bovenop’ – van de raadscommissie die de afgelopen maanden onderzoek deed naar een serie fouten die waren gemaakt door de gemeente – Leiden zijn gisteravond unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. Ook het College van B en W staat achter die aanbevelingen en gaat ermee aan de slag.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink is blij dat is gebleken dat zijn wethouders de raad niet bewust hebben misleid.

De raad gelooft ook dat het college niet willens en wetens informatie heeft achtergehouden. Daarmee liep de discussie gisteren goed af voor de wethouders Strijk en De Haan. Van hen werd in het rapport nog gesteld dat ze de raad bewust niet hadden geïnformeerd toen ze erachter kwamen dat een wijziging die de raad had aangebracht in de jaarrekening niet was verwerkt.

Audiofragment: Wethouder Strijk is blij met het vertrouwen van de raad. Hij durft zelfs al na te denken over een tweede periode.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×