Wim de Ru gaf weer op geheel eigen wijze leiding aan de koraalzangers in de Hooglandse Kerk. De liedjes werden gezongen op de muziek van Concordia, Werkmans Wilskracht en de Schlűsselstadtmusikanten. (Foto's: J.P. Kranenburg, video: Chris de Waard).

Nooit eerder zoveel mensen bij oefenen Koraal

Meeer dan 1000 mensen kwamen woensdagavond naar de Hooglandse Kerk om onder leiding van dirigent Wim de Ru de koraalliedjes te oefenen die op 3 oktober worden gezongen in het Van der Werfpark. Voorzitter Eric Filemon van de Commissie Herdenking van de 3 October Vereeniging is opgetogen: “We hadden 1000 stoelen neergezet en er zijn zelf mensen die moeten staan. Niet zo leuk voor de penningmeester, maar verder is het een geweldig succes”.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/112605357″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard maakte een sfeerbeeld van de oefening en zong zachtjes mee.

Onder de koraalzangers was ook burgemeester Lenferink die als het even kan nooit verstek laat gaan bij het oefenen. Ook hij ziet met genoegen dat het elk jaar drukker wordt: “En we kunnen nog flink doorgroeien hoor. Als we de kerk anders indelen met het orkest in het midden kunnen er wel 2000 mensen in. Dat doen we met de El Cidweek ook”.

Het oefenen van de vaak ingewikkelde teksten blijft nodig. Alleen ‘Leiden, Stad van mijn hart’ wordt door een enkeling uit het hoofd gezongen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×