Jonge kinderen leren bij De Zijl hoe ze zich kunnen redden als ze onvrijwillig in het water vallen. (Foto: PR).

Overlevingszwemmen bij De Zijl

Op 10 oktober gaat in Sportcomplex de Zijl een cursus overlevingszwemmen van start voor jonge kinderen (vanaf 2,5 jaar). Aanleiding is het grote aantal verdrinkingsdoden die dit zwemseizoen in Nederland te betreuren waren. Belangrijkste les die de peuters in de cursus leren: draai je zo snel mogelijk op je rug, dan kan je makkelijker ademhalen.

Audiofragment: Elly en Kimberly van Sportcomplex de Zijl vertellen over de levensreddende cursus.

De cursus start op 10 oktober en duurt drie maanden, waarin wekelijks op donderdagmorgen wordt geoefend met de kindjes. Aanmelden kan via 071 522 07 80 of per mail. Alle informatie staat op www.sportbedrijfleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×