Eric Filemon krijgt het lintje uitgereikt uit handen van burgemeester Henri Lenferink. (Foto's: Sjors van Veen, video: Chris de Waard).

Eric Filemon geridderd bij 21e Minikoraal

Het Minikoraal was zoals altijd weer een groot succes. Vele kindjes van diverse basisscholen uit Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude waren aanwezig. Zij zorgden met zijn allen voor een geweldig stemgeluid op de Garenmarkt.

Naast de Leidse klassiekers was er dit jaar een speciaal nummer aan het programma toegevoegd. De Leidse megahit ‘La La La Leiden’ van Jochem Myjer vormde het ultieme hoogtepunt op de Garenmarkt in Leiden. Iedereen had blijkbaar goed geoefend en zong luidkeels mee.

Samen met zo’n 3500 schoolkinderen zong Jochem Myjer zijn ‘La la la Leiden’.

Het oude Leidse verhaal over de geuzen en de hutspot werd zoals altijd vertolkt door ‘Burgemeester Van der Werf’, ofwel Eric Filemon. Eric Filemon is niet alleen de schrijver van veel van de liedjes van het Minikoraal, maar is ook de man die het minikoraal al 21 jaar verzorgt. Hij kreeg hierom als kers op de taart een lintje uitgereikt door de Leidse burgemeester Lenferink. Hij was er zichtbaar trots op en glunderde tijdens zijn speech.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/113356880″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging naar het Minikoraal en maakte bovenstaande reportage.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×