Bij het zebrapad dat de twee delen van de Haarlemmerstraat met elkaar verbindt staan de verkeerslichten de komende maanden bij wijze van proef uit. (Foto: gemeente Leiden).

Verkeerslichten Haarlemmerstraat gaan uit

Tot eind van het jaar staan de verkeerslichten bij de voetgangersoversteekplaats op kruising van de Haarlemmerstraat en de Pelikaanstraat uit. De gemeente wil kijken of op die manier zowel de veiligheid als de wachttijden kunnen worden verbeterd. Nu moeten automobilisten vaak wachten voor rood, omdat voetgangers groen licht aanvragen en vervolgens door rood lopen. Automobilisten moeten dan wachten terwijl er geen voetgangers oversteken.

De verkeerslichten zijn verbonden met die op het kruispunt Ir. Driessenstraat – Hooigracht even verderop. Dat kruispunt wordt volgend jaar heringericht.

Vanaf 7 oktober knipperen de verkeerslichten voor bestuurders op geel en vanaf 18 november worden de verkeerslichten helemaal uitgezet. Voor de voetgangers staan de verkeerslichten de hele proef uit. De normale verkeersregels gelden tijdens de proef, voetgangers hebben voorrang op het zebrapad. Rondom het zebrapad wordt de snelheid teruggebracht tot 30 km/u.

Na de proef van twaalf weken worden de verkeerslichten weer aangezet en is de maximum snelheid weer 50 km/u. Verkeersdeskundigen voeren op verschillende momenten tellingen uit. Tijdens de proef worden er geen wegwerkzaamheden verricht aan de weg of stoep. De proef wordt begin 2014 samen met de hulpdiensten en het vervoersbedrijf Arriva geëvalueerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×