Leefbaar Leiden stelt vragen over Leidse jihadist en radicalisering

Leefbaar Leiden heeft schriftelijke vragen gesteld over mogelijke Leidse jihadisten. Een van hen is een bezoeker van de Al-Hidjramoskee in Leiden. Voor Leefbaar Leiden een reden om aan het College van Burgemeester en Wethouders te vragen of deze moskee radicalisering bevordert. Ook wil deze fractie weten of er gemeenschapsgeld naar de bouw van de moskee gaat. Van het stadbestuur wil de partij ook weten welke imam voorgaat en wat hij preekt.

Audiofragment: Duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden maakt zich zorgen maakt over radicalisering in Leiden en herhaalde dat de partij tegen de komst van de moskee aan de Ter Haarkade is.

Op de vraag of Leefbaar Leiden al contact had gezocht met de imam of het bestuur van de moskee antwoordde Kok negatief. Hij sloot niet uit dat op een later tijdstip contact zou worden gezocht. Ook beloofde hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar met de resultaten van een eigen onderzoek naar radicalisering rond de Al Hidjra-moskee te komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×